Каталог товарів

Вітражні люстри Тіффані

Автор: Brille Дата: 22.01.2023 Переглядів: 3080 Коментарі : 0

Сучасний інтер'єр має включати різні освітлювальні прилади для створення затишку і комфорту. Люстра Тіффані, виконана в стилі мозаїки, є ідеальним рішенням для приміщень в сучасному або класичному дизайні.

Люстри Тіффані, люстри в стилі Тіффані Brille, підвісні та стельові люстри Тіффані

Переваги люстр Тіффані

Люстри Тіффані були названі на честь майстра, який винайшов унікальну техніку вітражу. Наприкінці XIX ст. Луїс Комфорт Тіффані запропонував замість важкого металевого профілю у конструкції світильника використовувати фольгу, яка наклеюється й обволікає скло. На протилежному боці фольги нанесено олово, за допомогою якого скельця з'єднують між собою в потрібну комбінацію. Для кращого естетичного ефекту шви зазвичай покривають чорною або мідною патиною. Таким чином, ширина швів не перевищує одного-двох міліметрів. Завдяки цим нововведенням стало можливим створення складних композицій. Світильники з мозаїкою поєднують в собі оригінальні форми, незвичайні розміри та ідеальну деталізацію. В список їхніх переваг входять:

  • різноманітність колірних відтінків;
  • полотно з якісного міцного скла;
  • застосування надійних і термостійких матеріалів;
  • стійкість кольору, який не вигоряє навіть протягом довгого часу;
  • об'ємні деталізовані зображення.

Завдяки якісній і продуманій техніці, майстри можуть втілити на скляному полотні будь-яку фантазію.

Люстри Тіффані в інтер’єрі, люстра Тіффані для вітальні, люстра Тіффані у спальні, красиві люстри Тіффані в залу

Люстри Тіффані в інтер'єрі – особливості вибору

\

Люстра мозаїка Тіффані – це ідеальна знахідка для будь-якого приміщення, незалежно від стилю та особливостей інтер'єру. Однак існує кілька стандартних правил, які допоможуть підібрати й купити красиві люстри:

  • для кухні або вітальні рекомендується вибирати моделі строгих геометричних форм. Відмінним рішенням є підвісна люстра Тіффані, доповнена прямокутним або круглим абажуром. Сучасні LED люстри для кухні доповнені світлодіодними кулястими лампочками;
  • вітражна техніка, доповнена унікальним малюнком (перевага у природної тематики) є відмінним рішенням красивої люстри для зали та спальні;
  • для передпокою або кухні підбирають стельові люстри з різнокольорового скла. Таким чином, кімната наповнюється яскравим світлом, який ефектно переливається.

Важливі переваги світильників з мозаїкою – це їхні незвичайні форми й можливість купити модель будь-якого розміру.


Як вибрати люстру, поради по вибору люстри


Поради як вибрати люстру
Читати


Купити незвичайну люстру – як формується ціна

Вітражні люстри Тіффані виконані зі скла, яке піддається спеціальній обробці. Майстер окремо працює з кожним шматочком скла. Така ручна робота виключає появу браку. Деталі кольорового скла обертаються в фольгу і з’єднуються між собою, це надає виробу надійності та міцності. Красиві люстри мозаїки збираються зі скляних шматочків різних розмірів і форм, що дозволяє створити повноцінний вітражний малюнок, де зображені навіть найменші деталі.

Вартість люстри з кольорового скла визначається декількома факторами:

  • незвичайна форма і габарити готового виробу;
  • різновид фурнітури та тип використовуваного скла;
  • складність придуманого дизайну;
  • наявність /відсутність додаткових елементів декору;
  • деталізація зображення.

В Україні ціна нового вітражного світильника може сягати 500 000 грн. Однак варто бути гранично уважними під час здійснення покупки, оскільки сучасний ринок пропонує безліч підробок.

Сучасні люстри Тіффані, вітражні люстри геометрія, люстри в стилі Тіффані фьюзинг

Сучасна техніка Тіффані: що змінилося?

Сучасний дизайн підвісних світильників Тіффані має певні характерні риси:

  • геометричний малюнок, представлений у вигляді плям, клітин або смужок;
  • фьюзинг – коли різнокольорові елементи запікають. Це дозволяє створити зображення без застосування металевого каркаса;
  • кольорові плафони та абажури додатково прикрашають унікальним куванням, компонентами патини, позолотою;
  • вбудовані світильники, конструкція яких передбачає швидку заміну лампи.

Нова люстра мозаїка – це поєднання кращих елементів стриманого аристократизму і сучасного прагнення оригінальності.


Люстра для кухні, як вибрати люстру для кухні, яка має бути люстра для кухні


Як вибрати люстру для кухні?
Детальніше


Люстри Тіффані для кухні

Щоб грамотно оформити простір за допомогою вітражних ламп, потрібно враховувати яскравість використовуваних лампочок і колірну гамму конструкції. На кухні стельову люстру найкраще розташувати над обіднім столом. Таким чином, можна візуально розділити кімнату на дві великі зони – місце приготування і приймання їжі. Якщо в кімнаті є велика барна стійка, відмінним рішенням є використання настінних плафонів, розташованих по всій довжині стійки.

Робоче місце на кухні потребує хорошого світла, але не занадто яскравого. Особливу увагу рекомендується звернути на красиві люстри для кухні білих або пастельних відтінків. Це найпростіший спосіб вписати їх в будь-який сучасний інтер'єр.

Люстра Тіффані для вітальні, незвичайна люстра в залу, вітражна люстра Тіффані у вітальню

Люстри Тіффані в вітальні

Вітальня – це саме те місце, де можна продемонструвати всю розкіш інтер'єру, витонченість смаків господарів, небанальність їхнього мислення. Люстра в стилі Тіффані є найбільш відповідним рішенням. Для створення комфортних умов обирають конструкції з абажуром темних відтінків або ж оброблені, матові й злегка затемнені колекції.

Світильники з різноколірних скляних елементів – це відмінний варіант декору, для якого варто уважно підбирати ефектний фон.

Люстри Тіффані з вітражним абажуром, малюнки на абажурах Тіффані, красиві люстри незвичайної форми

Малюнки на вітражних абажурах люстр Тіффані

Оригінальні моделі містять різноманітні малюнки, які заворожують красою і притягують своїм незвичайним оформленням.

  • Класика всіх часів – це симетрія і геометрично правильні пропорції. У цей список входять підвісні люстри з флористичними мотивами, які мають строгий правильний дизайн.
  • Відлуння модерну можна побачити на люстрах, на яких зображені бабки, різнокольорові метелики або квіткова колекція.
  • Різнопланові натюрморти, переважно з фруктовими композиціями роблять люстри Тіффані поєднуваними з інтер’єрами Кантрі та Прованс.

Велика розмаїтість світильників в стилі Тіффані дозволяє підібрати найбільш креативне рішення. Є як класичні варіанти з елементами аристократизму, так і сучасні колекції з ефектними деталями. Незалежно від того, якому з них покупець віддасть перевагу, в результаті він отримає розкішну модель, в якій збереглися основні деталі популярної техніки Тіффані.

Люстра Тіффані своїми руками, зробити вітражну люстру самостійно, абажур в стилі вітраж

Люстра своїми руками

Люстри в стилі Тіффані – надзвичайно ефектні. Вони надовго запам’ятовуються і стають бажаними у власному інтер’єрі. Проте, їхня ціна може стати нездоланною перепоною. В такому разі, можна спробувати самостійно виготовити подібний вітраж. Існує декілька способів це зробити.

  • Найскладніший, проте і найякісніший. Для нього знадобляться мінімальні навички роботи з і склом і паяльником, а також наявність потрібних матеріалів та інструментів. В першу чергу потрібно буде роздрукувати два повнорозмірних ескізи. Один – наклеїти на форму, а з другого вирізати деталі. Їх необхідно буде прикладати до різнокольорового скла і вирізати з нього частинки вітража. Їхні краї треба зашліфувати та акуратно обгорнути мідною фольгою – так, щоб вийшла тоненька, проте помітна металева облямівка. Фольгу варто вкрити паяльним флюсом і паяльником нанести олов’яний припій, а потім скріпити частинки на підготованій формі. Наприкінці можна нанести на всю поверхню патину – це надасть готовому абажуру старовинного вигляду.
  • Тим хто не знайомий з паяльником і знає флюс тільки зубний, не варто засмучуватись. Є простіші та швидші способи зробити люстру Тіффані своїми руками. Вони не дадуть повного ефекту, проте також виглядатимуть оригінально. Можна взяти звичайні дитячі набори для виготовлення вітражів. Є такі, що спершу наносяться на плівку, а на поверхню переносяться вже після висихання. Іншими малюють одразу по склу – у таких зазвичай є дуже непогані контури, які виглядатимуть як справжня олов’яна чи мідна спайка.
  • Найшвидший і найпростіший варіант – придбати готові плівочні вітражі в потрібному стилі, а стики між окремими елементами проклеїти свинцевою стрічкою. Як казав герой одного відомого мультику: Добротно! Чарівно! Добре!

Люстри Тіффані та всі необхідні комплектуючі до них можна вибрати та купити у мережі магазинів Brille та на сайті brille.ua. У нас – найкращі цінові пропозиції, грамотна консультація і комфортна програма лояльності. Ласкаво просимо!

Теги: brille, тіффані, світильники тіффані, люстри, підсвічування, стиль тиффани, підвісні світильники, інтер'єр, дизайн, стиль, модні рішення, поради, огляд, ремонт, блог, люстра мозаїка

Товари

Цікаві статті

Коментарі

Написати коментар